Gevulde tomaten

Gevulde tomaten

Gevulde tomaten

Aantal personen: 4

Bereidingstijd:

Ingrediënten

8 stevige tomaten niet te klein
75 gr bakbacon
400 gr varkens- of half-om-half gehakt
1 el fijngesneden basilicum
tomatenpulp
1 ongeschilde en in kleine blokjes gesneden courgette
100 gr in blokjes gesneden gruyèrekaas
50 gr geraspte gruyèrekaas
2-3 el fijngesneden basilicum

Bereiden

Snijd de kapjes van 8 stevige,niet te kleine tomaten en hol de tomaten uit (bewaar de tomatenpulp).
Verhit 2 el olijfolie en bak hierin 75 gr bakbacon in reepjes in circa 5 minuten krokant.
Voeg 400 gr varkens- of half-om- half gehakt en 1 el fijngesneden basilicum toe en bak het gehakt rul.
Voeg de tomatenpulp en 1 ongeschilde en in kleine blokjes gesneden courgette toe en stoof alles nog 2-3 minuten. Breng op smaak met zout en peper en roer er 100 gr in blokjes gesneden gruyèrekaas door. Schep het mengsel door de tomaten en strooi er 50 gr geraspte gruyèrekaas over. Zet de tomaten in een ingevette ovenschaal en bak ze 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Bestrooi ze met 2-3 el fijngesneden basilicum. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus